Back to Top
Image Alt

Geboorte Emma Philou | Geboortefotograaf Drenthe Hoogeveen

Geboorte Emma Philou | Geboortefotograaf Drenthe Hoogeveen

Geboortefotograaf Drenthe Hoogeveen | Voor de tweede keer mochten we een geboortereportage maken bij Susan en Fandy. Na dochter Chloé in oktober 2015 werd op vrijdag 3 november 2017 hun tweede dochter Emma Philou geboren!

Geboortefotograaf Drenthe Hoogeveen | De bevalling begon donderdagavond 2 november en net als bij Chloé destijds, vorderde het langzaam. Vrijdagochtend belt Fandy dat de verloskundige 3 cm ontsluiting heeft geconstateerd en dat de vliezen gebroken zullen worden. Ik weet van de vorige keer dat het dan wel eens snel kan gaan dus spring ik direct in de auto. Eenmaal gearriveerd haast ik me naar boven, waar Susan haar weeën opvangt op hun slaapkamer en Fandy het bad laat vollopen op de slaapkamer van Chloé. Er zijn wat problemen met de watertoevoer dus het gaat niet helemaal vlotjes. De verloskundige is er samen met een stagiaire.

‘Ik wil NU in bad!’

Even later gaat Susan op het toilet zitten en geeft aan dat ze persdrang heeft. Het bad is nog niet eens halfvol maar toch wil ze NU het bad in stappen. Eenmaal in het bad heeft ze het ontzettend zwaar en niet veel later zien we al haartjes verschijnen. De baby komt er al aan! Susan zet alles op alles en na amper een half uur persen wordt dan hun tweede dochter geboren. Ze krijgt de naam Emma met als tweede (doop)naam Philou. Wat een emoties komen er weer los, prachtig om te zien. De navelstreng van Emma is wat aan de korte kant, dus Susan kan haar niet heel hoog bij zich op de borst leggen dus wordt besloten om de navelstreng snel door te knippen. Die eervolle taak komt Fandy toe. Dan is het tijd voor de placenta om geboren te worden. Susan klimt uit bad en gaat in bed liggen, waarna al snel de placenta geboren wordt. Emma drinkt even later al een beetje uit de borst. Fandy wil het bad al weer leeg laten lopen, maar Susan zegt dat hij maar lekker bij haar en Emma moet blijven, dat bad komt later wel. De vorige keer was hij ook al drukker met het bad dan met zijn pasgeboren dochter. 😉 Inmiddels is de kraamhulp ook gearriveerd, helaas te laat voor de bevalling, maar nu paraat om te helpen waar ze kan.

Waterballet

Even later wil de verloskundige iets van de slaapkamer van Chloé pakken, als ze een noodkreet slaakt. We komen er tot onze grote schrik achter dat de watertoevoerslang vacuüm is gezogen en vervolgens het water weer uit het bad heeft laten stromen… De hele kamer van Chloé staat blank! De handdoeken zijn niet aan te slepen en terwijl Susan heerlijk ligt te genieten van Emma aan haar borst, zoeken Fandy, de verloskundige en de stagiaire alle droge handdoeken bij elkaar die er maar te vinden zijn in het huis. Ook ik help een klein handje mee, maar hee: ik moet hier ook foto’s van maken natuurlijk. 😉 Als de ergste nattigheid eindelijk opgedweild is, begint de verloskundige aan de controles van Emma. Emma wordt helemaal goedgekeurd en lekker aangekleed.

Grote zus

Dan is het tijd om de familie te bellen. Een uurtje later is Susan lekker gedoucht en klaar voor visite. Haar moeder arriveert met Chloé en het meisje weet niet goed wat ze moet denken van deze hele situatie. Ze kruipt diep weg bij oma. Als Fandy haar meeneemt naar boven en ze de slaapkamer in komen, kijkt ze met grote argwanende ogen naar het kleine pakketje bij mama in de armen. Van een afstandje bekijkt ze haar kleine zusje, even aaien kan nog net, maar een kusje is teveel gevraagd; ze vindt het overduidelijk nog heel spannend allemaal. Hond Cooper komt ook de nieuwste huisgenoot besnuffelen en Susan krijgt een heerlijke lik over haar neus. 😉 Dan komt oma ook naar boven om haar kersverse kleindochter te bewonderen. Even later komt er nog meer visite; Fandy’s zus met haar kinderen en man. Die laatste steekt kordaat de handen uit de mouwen en hij en Fandy halen de laminaatvloer uit de kamer van Chloé. De wateroverlast is zo hevig dat de vloer al helemaal bol staat. Dat wordt verzekeringswerk…

Nadat Fandy de geboortevlag heeft gehesen en even later zijn vader ook nog even langs komt, neem ik eind van de middag afscheid van dit mooie gezin, voor wie we al zoveel mooie momenten hebben mogen vastleggen. Elke keer weer een hele eer en zo leuk om te mogen doen! Lieve Susan, Fandy en Chloé: gefeliciteerd met jullie dochter en zusje Emma Philou. (Want omdat ze niet konden kiezen tussen deze twee mooie namen, heeft ze ze gewoon allebei gekregen.)

 

Zoek je een Geboortefotograaf Drenthe Hoogeveen? Check dan snel of je uitgerekende periode nog beschikbaar is in onze agenda!

Leave a reply

error: Alert: Content is protected !!