Back to Top

Het leven van een geboortefotograaf

Geboortefotograaf Noord Nederland

Het leven van een geboortefotograaf

Vandaag, 18 maart 2019, is het ‘Awkward Moments Day‘! Wij vonden dat een mooie gelegenheid om een paar bloopers en gekke momenten met jullie te delen. Want het leven van een geboortefotograaf gaat niet altijd over rozen! 😉 Pak iets te drinken en wat lekkers en gniffel met ons mee.

Gerjanne:

“Ik reed eens rond 02.30u net de snelweg op toen ik erachter kwam dat mijn tank vrijwel leeg was. Wat slecht voorbereid was ik! Het eerste tankstation had een nachtautomaat, maar die was defect. De volgende had er geen eentje.

Wat was ik opgelucht!

Uiteindelijk heb ik nog zo’n 40 km kunnen rijden en op de laatste druppels benzine het tankstation kunnen bereiken, de auto begon al te sputteren. Wat was ik opgelucht! De ellende hield nog niet op, want vervolgens reed ik een paar keer verkeerd naar de bevalling én bleef ik maar rondjes rijden om het ziekenhuis omdat ik de goede ingang niet kon vinden. Gelukkig was ik ruim op tijd.”

 

 

 

Natasja:

‘Mijn eerste geboortereportage was in een afgelegen gebied. Onverwachts begonnen, want de mama was pas 37 weken. Niet getankt van tevoren. Vol adrenaline rij ik erheen. Op de terugweg ‘s nachts zweet ik peentjes, want de tank is bijna leeg en er is nergens een tankstation te vinden. Ik ben niet heel ver meer van huis als de tank diep rood aangeeft. Gelukkig is er bijna een tankstation. Als ik het tankstation zie, blijkt het korte stukje weg ernaar toe afgesloten.

Ineens komt de auto vast te zitten

Ik besluit om de langs de afzetting te rijden. Het heeft behoorlijk geregend en de weg is heel modderig. Ineens komt de auto vast te zitten. Door de modder komen de wielen niet meer vooruit. Ik heb van alles geprobeerd, maar ik sta muurvast. Gelukkig nam mijn vader na een aantal keer bellen op en heeft mij daar, door middel van een touw aan beide auto’s, weg gekregen. Ik heb het tankstation nog weten te halen. Daar kwam ik erachter dat ik ook nog eens mijn portemonnee was vergeten! Gelukkig kon mijn vader me ook daar mee uit de brand helpen. Ik was toentertijd zelf net 5 weken zwanger van ons derde kindje en al heel misselijk met spugen. Wat een nacht!”

Gerjanne:

“Ik stond al twee dagen op scherp vanwege een bevalling die begonnen was en waar het al twee dagen flink rommelde maar niet doorzette. Woensdagavond wilde ik uit eten gaan met mijn partner vanwege ons jubileum, toen de papa belde dat het nu écht doorzette en of ik naar het ziekenhuis kon komen. Dat was even een domper, dat etentje moest even wachten.

Ik mocht helaas niet mee naar de OK

Eenmaal in het ziekenhuis bleek er helaas een spoed sectio nodig. Ik mocht helaas niet mee naar de OK, maar ik mocht wel mee lopen naar de lift. Daar gaf ik één van mijn camera’s aan de papa. Toen ik terug wilde lopen naar de afdeling bleken de deuren niet meer open te gaan. Ik heb enorm lopen zwerven door het ziekenhuis, op zoek naar de uitgang. Veel deuren bleken gesloten. Gelukkig vond ik uiteindelijk de uitgang waarna ik via de nachtingang weer naar binnen kon. Wat een gedoe!”

Zo zie je maar weer, geboortefotografen zijn ook maar mensen. 😉 We gaan er dan ook maar van uit dat dit lijstje ongetwijfeld aangevuld zal worden in de toekomst!

Liefs,
Natasja & Gerjanne

 

Leave a reply

error: Alert: Content is protected !!