Back to Top

Wie zijn wij?

Hi, wij zijn Natasja Jansen & Gerjanne Immeker!
Twee ervaren en gepassioneerde geboortefotografen uit Noord Nederland.

Wij hebben elkaar in oktober 2015 leren kennen tijdens een intensieve meerdaagse opleiding geboortefotografie. Wij waren bij elkaar ingedeeld op een kamer en na een eerste kennismaking was er direct een hele fijne klik! Sinds oktober 2017 werken we officieel samen. We hebben een pittig beroep en het is superfijn om de werkdruk zo te kunnen verdelen.

Wij hebben geboortes mogen fotograferen in de volgende ziekenhuizen:
– Martini, Groningen
– UMCG, Groningen
– Wilhelmina Ziekenhuis, Assen
– Refaja, Stadskanaal
– Isala, Zwolle
– Gelre, Apeldoorn
– St. Jansdal, Harderwijk
– Deventer Ziekenhuis, Deventer
– Saxenburgh Medisch Centrum, Hardenberg
– Ter Gooi, Blaricum (eenmalig, niet ons officiële werkgebied)
– Dijklander, Hoorn (eenmalig, niet ons officiële werkgebied)

Wij mogen op de OK keizersnedes fotograferen in o.a.:
– Isala, Zwolle
– St. Jansdal, Harderwijk
– Gelre, Apeldoorn
– Martini, Groningen
– Meander Medisch Centrum, Amersfoort

Wat maakt ons uniek?

Onze stijl

We hebben een herkenbare stijl: pure, heldere foto’s met veel contrast; soms rauwe, maar altijd liefdevolle foto’s vol emoties! Inmiddels hebben we al heel wat geboortes mogen fotograferen, zowel thuis als in het ziekenhuis en zowel natuurlijke bevallingen als keizersnedes.

Wij vinden open en duidelijke communicatie en het nakomen van afspraken erg belangrijk. Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel en wij respecteren te allen tijde jullie privacy!

Perfecte samenwerking

Doordat wij samen werken als team en perfect op elkaar zijn ingespeeld, ben je altijd verzekerd van een professionele geboortefotograaf bij je bevalling met een fantastisch eindresultaat! Wij hebben afwisselend dienst. Indien één van ons al bij een bevalling is op het moment dat jouw bevalling begint, dan kan de ander jullie kant op komen. Zijn wij allebei al bij een bevalling aanwezig of anderszins verhinderd, dan schakelen wij een collega fotograaf in.

Persoonlijk

Hieronder kun je meer over ons persoonlijk lezen. Het is echter heel makkelijk (of nou ja soms niet) om iets over jezelf te schrijven. Dat wordt al vrij snel een standaard stukje tekst. Daarom doen wij het anders. Hieronder vertellen we heel graag iets over elkaar!

N A T A S J A

Gerjanne over Natasja

Natasja (39 jaar, Assen) is een prachtig mens, zowel van binnen als van buiten! Een liefhebbende mama van 3 mooie kindjes van 12, 9 & 7 jaar, die net als ik heel graag een betere balans wil vinden tussen haar gezin en haar werk. Daarom ben ik heel blij om samen met haar dit gezamenlijke avontuur aan te gaan!

Toen ik tijdens de opleiding Geboortefotografie hoorde dat ik bij Natasja op de kamer zou slapen, was ik in eerste instantie een beetje onzeker. Zou het wel klikken, zou ze mij wel aardig vinden… Dat bleek absoluut het geval en we kletsten er wat af. Er ontstond een vriendschap voor het leven.

Niet lang daarna bleek ze zwanger van haar 3e kindje en ging ze voor de 3e keer een zwangerschap tegemoet met ernstige HG (Hyperemesis Gravidarum, extreme misselijkheid), met een centrale voedingslijn in het laatste stadium van haar zwangerschap. Wat heb ik haar zien knokken voor dit kindje, wat een opoffering terwijl ze thuis ook nog twee prachtige dochters had die ook aandacht en zorg nodig hadden.

Tijdens haar zwangerschap bleef ze fotograferen, al kostte het haar steeds meer moeite en liet haar lichaam haar steeds meer in de steek. Maar haar wilskracht vond ik bewonderenswaardig. En dat vind ik nog steeds, want Natasja weet heel goed wat ze wil en gaat daar voor de volle 100% voor. Na de geboorte van haar 3e kindje medio 2016, een mooie zoon, pakte ze de draad langzaam weer op, verbeterde haar gezondheid en inmiddels is ze weer volop waar ze wil zijn. Wat ben ik trots op haar!

Natasja heeft veel passie voor haar vak en maakt prachtige foto’s. Ik herken een foto van haar hand altijd direct. Ze heeft oog voor emoties en details. Met haar fijne inlevingsvermogen kan ze tijdens een geboorte ook tot steun zijn. Natasja is zichtbaar onzichtbaar en kan in soms lastige situaties toch geweldige beelden maken van een geboorte.

Natasja heeft zichzelf enorm ontwikkeld in de afgelopen jaren tot het niveau waarop ze nu staat. Natasja kan, net als ik, soms wat onzeker zijn over haar kunnen, maar dat is nergens voor nodig. Ze is heel goed in wat ze doet en als je je bevalling door haar laat fotograferen dan heb je gewoon ontzettend mooie foto’s!

Natasja staat altijd open voor feedback en wil zichzelf altijd blijven verbeteren. Ze is in alle opzichten de stabiele factor die ik nodig heb, aangezien ik vrij chaotisch ben. We vullen elkaar goed aan wat dat betreft.

We delen veel dezelfde interesses. Zo gaan we samen graag naar concerten van Kensington, waar ik een enorme fan van ben en zij inmiddels ook. Ook over fotografie raken we natuurlijk niet uitgesproken. Ik heb al heel wat mooie reportages van en voor haar mogen maken.

Natasja is een super lieve moeder voor haar kindjes, ook al is het moederschap soms heel lastig en pittig. Ze is ontzettend aardig, lief en meelevend en heeft zoveel plezier in en passie voor haar werk. Een reportage gemaakt door Natasja is gegarandeerd een prachtig resultaat!

Ik ben heel blij dat we elkaar hebben leren kennen en ik ben heel blij met ons gezamenlijke avontuur!

Liefs, Gerjanne

G E R J A N N E

Natasja over Gerjanne

Gerjanne (42 jaar, Wezep) is één van de liefste mensen die ik ken. Ze heeft een heel groot hart en biedt iedereen een helpende hand. Ze is een creatieve en enthousiaste duizendpoot. Een open persoonlijkheid die naar mijn mening te vaak onzeker is over haarzelf en haar kunnen. Ik ben ontzettend blij dat ik haar mijn vriendin, collega en huisfotograaf van mijn gezin mag noemen. We kennen elkaar ‘pas’ sinds 2015, maar het voelt al veel langer.

Gerjanne ademt fotografie. Ik kan me haar niet voorstellen zonder camera. In haar huis heeft ze een grote verzameling oude camera’s. En privé neemt ze haar camera ook overal mee naartoe. Het vastleggen van echte momenten is haar passie. Geen opsmuk of regie, maar pure beelden van momenten waar je later met een grote glimlach naar kijkt.

Ze heeft ruim 17 jaar hard gewerkt om te komen waar ze nu staat: een topfotografe die inmiddels meerdere (internationale) awards heeft gewonnen en goed bezochte workshops geeft. Ik bewonder haar talent, ervaring en drive. Elke reportage gaat ze tot het maximale en probeert ze beelden te maken die net een beetje anders zijn. Haar perfectionisme zit haar regelmatig in de weg, maar door deze eigenschap ben je als klant verzekerd van geweldige foto’s. Kiezen tussen bruidsfotografie en geboortefotografie kan ze niet, want het is allebei te leuk. Gelukkig is kiezen ook niet nodig en gaat ze voor beide meer dan 100%.

Naast fotograaf is ze trotse en geweldig lieve mama van Vince (13 jaar) en Owen (11 jaar) en woont ze samen met René in Wezep (een dorpje net onder Zwolle). Gerjanne komt uit een liefdevol gezin met drie kinderen. Zij is de oudste en heeft een fijn contact met haar broer en zus.

Het is voor haar niet altijd makkelijk om een succesvol bedrijf te combineren met haar gezin. Toch staat ze bijna altijd elke zaterdagochtend voor dag en dauw op het voetbalveld om haar kinderen aan te moedigen, gaat ze als het even kan mee met schoolreisjes en besteedt ze elke vrije minuut aan haar gezin.

Gerjanne is een enorme Kensington fan (ook wel een Fansington genoemd). Ze heeft haar kinderen besmet met het Kensington virus en mij inmiddels ook.

Als Gerjanne een avond niet werkt (wat weinig voorkomt) dan kijkt ze graag naar TLC: Say Yess to the Dress en One Born Every Minute. Bruidsjurken en baby’s blijven ook tijdens het televisie kijken terugkomen :-).

Ik vind het heel fijn om dit avontuur samen met Gerjanne te beleven. Oké, ze is wat chaotisch en haar concentratie (buiten het fotograferen om) is niet altijd optimaal, maar ze werkt hard, staat open voor feedback en heeft net zoals ik een enorme passie voor het vak. Mocht je haar treffen tijdens een geboortereportage dan ben je verzekerd van een prachtige reportage en hou je een band voor het leven met haar.

Liefs, Natasja

error: Alert: Content is protected !!