Back to Top

Geboortereportage Levin // Geboortefotograaf Wezep

Geboortereportage Levin // Geboortefotograaf Wezep

Geboorteverhaal Levin – 2 augustus 2019

Al een aantal jaar ben ik nauw betrokken bij het gezin van Jolinde en Gerwin. Ik fotografeerde in 2012 al hun loveshoot en bruiloft en toen ze in 2016 zwanger waren van hun eerste kindje legde ik ook de zwangerschap en geboorte vast en maakte ik een mooie newborn reportage van hun oudste zoon Kian. We wonen in hetzelfde dorp en komen elkaar regelmatig tegen en kletsen dan even lekker bij.

Eind 2018 hebben we een mooie Black Friday actie. Ik krijg een appje van Jolinde met daarin alleen de kortingscode die je moet aangeven bij het boeken van de actie i.c.m. een geboortereportage en dan weet ik natuurlijk meteen genoeg. Ze is weer zwanger! Ze is dan nog heel pril zwanger (bijna niemand weet het nog), dus we moeten het nog even geheim houden. Maar de uitgerekende datum wordt natuurlijk gelijk in de agenda gezet! Met potlood natuurlijk, want we wachten altijd even de 12 en 20 weken echo af. Ze boeken gelijk weer het volledige pakket: een zwangerschapsreportage, een geboortereportage en een babyreportage. Zo leuk!!

Zwangerschapsfoto’s

In aanloop naar de geboorte houden we nauw contact en rond de 36 weken zwangerschap maken we de zwangerschapsfoto’s. Zo leuk om te zien hoe Kian al gegroeid is en als een trotse aanstaande grote broer zijn taak serieus neemt met het vasthouden van een blauw ballon, met een Cars autootje over mama’s buik racen en lekker knuffelen met papa.

Dan is het wachten tot de uitgerekende datum dichterbij komt: 25 juli. Die kruipt echter voorbij en natuurlijk zijn we allemaal super ongeduldig. Maar ook zo nieuwsgierig naar deze tweede zoon! We hebben veel contact via de Whatsapp groep en als ik op maandagochtend 29 juli om 09.12u wakker schrik van een appje (want ja, mijn kids slapen heerlijk uit) bonst mijn hart en hoop ik dat het zover is. Maar nee hoor, een appje van Jolinde met ‘Het duurt te lang’ en wat muzieknootjes erbij. En bedankt. 😉

Wel fijn dat het bij Jolinde nog rustig is, want die middag begint de bevalling bij een andere klant en moet ik daar dus heen, want Natasja heeft vakantie en zit in Italië. Gelukkig hebben we goede back-up paraat staan, maar bij Jolinde blijft alles rustig die dag.

Strippen

Dinsdag 30 juli wordt Jolinde voor het eerst gestript, ze heeft al ietsje ontsluiting waardoor dat net kan. Nu afwachten of het wat doet, anders moet ze vrijdags terug om nog een keer proberen te strippen. Die vrijdag hebben we met ons gezin een feestje in Drenthe en ik app donderdagavond hoe het ervoor staat. Alles is nog rustig, al is Jolinde’s buik bij vlagen wel wat onrustiger, een soort ongesteldheidsgevoel. Ze spreekt uit dat de baby ze misschien die nacht nog wel kan verrassen.

En hoe moeders dat aanvoelen weet ik niet, maar haar uitspraak komt uit want vrijdagochtend vroeg om 04.41u appt Gerwin dat de weeën zijn begonnen! De verloskundige is onderweg. Een half uurtje later appt Jolinde zelf dat de baarmoedermond bijna verstreken is maar dat het qua ontsluiting nog niet gevorderd is, ze zit nog steeds op 2 cm. Door het douchen en het onderzoek zijn de weeën wat onregelmatiger geworden dus ze blijven vooralsnog thuis om af te wachten. Kian is geboren in het ziekenhuis na een heftige vacuümbevalling en met dat in hun achterhoofd willen ze deze keer weer naar het ziekenhuis.

‘s Ochtends om 09.30u app ik hoe het ervoor staat, ik heb niks meer gehoord. Gerwin antwoordt dat ze nog thuis zijn, de weeën zijn erg pijnlijk, maar nog steeds onregelmatig. Ze hebben met de verloskundige afgesproken dat ze bellen als de weeën om de 3 á 4 minuten komen. Op dit moment komen de weeën tussen de 1 en 5 minuten, dus niet regelmatig genoeg. Om 10.42u appt Gerwin dat hij de verloskundige heeft gebeld, zij zal er rond 11.15u zijn. De weeën zijn nog in zekere zin onregelmatig, maar wel heftiger en pijnlijker. Ik ben er helemaal klaar voor en ik heb inmiddels mijn gezin ingelicht dat ik helaas niet mee kan naar het feestje, waar mijn zoontjes best teleurgesteld over zijn. Ik stiekem ook natuurlijk, maar dat is nou eenmaal het risico van het vak.

Om 10.45u appt Gerwin dat Jolinde niet naar het ziekenhuis gaat zoals ze zich nu voelt, maar dat dat ook even afhankelijk is van de ontsluiting. Rond 11.00u is er nog geen verloskundige, maar Gerwin appt dat de weeën wel regelmatig komen, om de 3 minuten. Iets voor twaalven appt hij dat Jolinde op 3 cm zit. Jolinde appt tussen de weeën door: ‘Sorry van je feestje’ maar dat geeft natuurlijk helemaal niks.

Gebroken vliezen

Ik ga ondertussen even douchen en een wasje draaien, terwijl ik in spanning wacht op nieuws. Om 14.55u appt Gerwin dat de verloskundige weer is geweest en dat Jolinde op 5 cm zit. De vliezen worden gebroken rond 15.00u en ze hopen dat het nu echt goed door zet. Gerwin appt: ‘Mocht je willen komen, de deur van de garage is open.’ We hebben afgesproken dat ik pas begin met fotograferen als Jolinde in de persfase zit, net als destijds bij Kian. Dus het opvangen van de weeën hoeven ze niet persé in beeld. Ik app terug dat ik straks even zal komen om te kijken hoe het gaat. Ook vraag ik of ze willen appen als ze besluiten om naar het ziekenhuis te gaan.

Om 15.31u appt Gerwin dat het breken van de vliezen effect heeft gehad, het gaat nu heel snel. Ik pak mijn spullen en rij direct die kant op. Het is amper 2 minuutjes rijden met de auto dus ik ben er zo. Als ik boven kom steunt Jolinde op het bed met Gerwin aan haar zijde en haar hoofd in de kussens. Ik begroet Yvette, de verloskundige, die op de gang zit en terloops vraagt of ik ook had begrepen dat het een thuisbevalling gaat worden. Mijn hart maakt een sprongetje, dit is natuurlijk geweldig! Nee, dat had ik dus nog niet begrepen. 😉 Jolinde heeft het super zwaar maar doet het zo goed. De kraamhulp komt dan ook binnen, dat is Jolinde’s nicht Karin, waar ik de bruiloft ook van heb gefotografeerd. Gezelligheid alom! 😉

Ontlading

Rond 16.10u ligt Jolinde op haar rug in bed en heeft ze 8/9 cm ontsluiting. Er zit nog een klein randje, voelt Yvette. Jolinde roept ‘Hou ‘m vast!’ maar er zit nog geen beweging in bij de volgende wee. Er wordt besloten om een knip te zetten omdat het lijkt alsof de baby wat klem zit. Yvette zet de verdoving, maar ziet dan tijdens een volgende wee het hoofdje al tevoorschijn komen. Na een klein poosje persen worden er om 16.39u een prachtig jongetje geboren: Levin Senn! Jolinde pakt hem zelf aan met behulp van Yvette. De ontlading is groot en Jolinde is zó trots op zichzelf dat ze het gewoon helemaal zelf heeft gedaan, zonder ingrepen, heerlijk thuis en zonder problemen! Ook Gerwin is super blij en trots en kan niet stoppen met kijken naar dat heerlijke warme, glibberige lijfje op Jolinde’s buik. Levin laat goed van zich horen en ziet er kerngezond uit.

Even later volgt de placenta. Die ziet er keurig uit. Ze blijven een tijdje heerlijk liggen met z’n drietjes, terwijl Yvette de ‘schade’ bekijkt. Jolinde moet een kleine hechting krijgen, maar verder is er weinig aan de hand.

Een kopie van grote broer

Rond 17.15u gaat Gerwin even naar beneden om de hondjes uit te laten. Die voelen natuurlijk ook haarfijn aan dat er wat aan de hand is en ze dartelen vrolijk rond. Als Gerwin en ik weer boven zijn legt Yvette Levin op de opgetrokken knieën van Jolinde, zodat ze hem eens goed kan bekijken. Het is een kopie van Kian, zo leuk om te zien! Hetzelfde mondje, neusje en wangetjes. Dan krijgt Levin een volledige check-up. De weegschaal geeft 4260 gram aan, een flinkerd dus! Hij doorstaat alle testjes met glans. Dan is het tijd om hem aan te kleden en dat mag papa Gerwin natuurlijk doen. Toch weer even wennen, zo’n klein lijfje. 😉 Levin krijgt een prachtig pakje aan en je ziet gewoon zijn gezichtje veranderen in dat uur. Dan is het tijd om de familie te bellen en iedereen is natuurlijk dolenthousiast. Gerwin maakt de eerste selfie met Levin en dat leg ik natuurlijk vast.

Patat

Kraamhulp Karin zorgt dan voor iets lekkers te drinken en Levin krijgt zijn eerste flesje van papa. Rond 18.30u neemt Yvette afscheid en gaat Jolinde douchen. Na het douchen nestelt ze zich weer heerlijk in een verschoond bed en dan is het tijd om te eten. Ze hebben zin in patat. Omdat Jolinde altijd telefonisch bestelt, drukt Gerwin haar ook nu de telefoon in de handen en zo zit ze, pas bevallen, rechtop in bed patat te bestellen, terwijl de pasgeboren Levin op haar schoot ligt. Hilarisch!

Vervolgens maak ik een serie foto’s van Levin voor op het geboortekaartje. Rond 19.30u komt Gerwin terug met de patat en we gaan allemaal even lekker eten. Ook ik krijg een bord, ik heb ook best honger haha. Vlak daarna komen Jolinde’s ouders met Kian en is het tijd voor Kian om zijn kleine broertje te ontmoeten. Ik laat mijn bord patat voor wat het is en leg dat natuurlijk mooi vast. Kian vindt het eerst maar een beetje gek, want waar is nou die dikke buik van mama gebleven? Levin ligt naast Jolinde op bed en Kian kruipt tegen zijn moeder aan. Hij kijkt van een afstandje naar zijn broertje, maar vindt zijn Cars autootje ook wel interessant haha. We maken even een mooie gezinsfoto en dan komen ook opa en oma binnen om Levin te bewonderen. Kian ontdekt het bord patat van zijn moeder en smikkelt er ook lekker van. Ik bedenk dan ook dat ik nog ergens een bord patat heb staan en hoewel het al een beetje koud is geworden, smul ik er ook lekker van. Oma krijgt Levin op schoot en bekijkt haar nieuwste kleinzoon eens even goed.

Rond 20.30u is het bedtijd voor Kian en maak ik nog even wat foto’s terwijl Gerwin hem een boekje voorleest. Dan neem ik afscheid van dit fantastisch leuke gezin waar ik al zoveel mooie momenten mee heb mogen beleven. Een gezin dat echt een speciaal plekje in mijn hart heeft.

Lieve Jolinde en Gerwin, wat mogen jullie trots zijn! Het was een prachtige thuisbevalling en zo fijn dat jullie nu ook deze ervaring hebben, na de heftige geboorte van Kian destijds. Veel geluk met jullie geweldig mooie mannetjes!

Liefs,
Gerjanne

Bekijk hieronder het prachtige geboorteverhaal van Levin!

Leave a reply

error: Alert: Content is protected !!