Back to Top
Image Alt

Geboorte Melanie // Geboortefotograaf Keizersnede Hoorn

Geboorte Melanie // Geboortefotograaf Keizersnede Hoorn

Geboortefotograaf Keizersnede

Geboortefotograaf keizersnede | Een prachtige geboorte van een mooi meisje middels en gentle sectio, met de fantastische medewerking van het Centrum voor Geboortezorg in het Westfriesgasthuis  in Hoorn!

Referentie ouders:
“Wat moet je doen wanneer je echt geen woorden hebt om te omschrijven hoe ongelooflijk waardevol dit is! Het beeld wordt bij het bekijken van de foto’s altijd ietsjes wazig en troebel door de tranen… We zijn echt zo blij met deze reportage! Ik kan niet vaak genoeg en op zoveel mogelijk plekken vertellen hoe bijzonder geboortefotografie is. Gerjanne, je bent echt fantastisch! Iedereen die een door jou gemaakte reportage heeft mag daar meer dan trots op zijn!” – Cynthia & Ralph

        

Geboortereportage keizersnede Westfriesgasthuis Hoorn

Eind november mocht ik voor het eerst een keizersnede fotograferen! De aanstaande ouders, Cynthia en Ralph, hadden zich aangemeld bij het Westfriesgasthuis in Hoorn, dat een zwanger stel zocht die een keizersnede moesten ondergaan. Het ziekenhuis wilde dit graag professioneel vastgelegd hebben voor een nieuw informatiealbum. Cynthia nam contact met mij op en zo ging het balletje rollen.

Na een afspraak in het ziekenhuis met de afdeling Communicatie om één en ander te bespreken begin november, bezoek ik Cynthia en Ralph thuis. We hebben direct een leuke klik. Na alles besproken te hebben, is het wachten op definitief groen licht vanuit het ziekenhuis. En dat komt!

Dinsdag 22 november is het zover. ‘s Ochtends rijd ik enthousiast naar Hoorn (iets te enthousiast, bleek uit een bekeuring die later op de deurmat viel) naar het huis van Cynthia en Ralph. Cynthia’s ouders zijn aanwezig om op Tygo te passen. Het afscheid van hun zoontje valt Cynthia even zwaar.

Centrum voor Geboortezorg Hoorn

We rijden naar het ziekenhuis waar ze zich rond 11.45u melden bij het Centrum voor Geboortezorg en verwelkomd worden door Sandra, de dienstdoende verpleegkundige die Cynthia ook goed kent. Sandra zal Cynthia de hele dag begeleiden. Het is voor mij een hele klus om alles vast te leggen; naast mijn gebruikelijke werkwijze heb ik ook de taak om het hele proces op een bepaalde wijze vast te leggen voor het informatiealbum. Fotograferen met twee petten op dus. Cynthia installeert zich in de kamer die ze krijgt toegewezen en de voorbereiding op de operatie kan van start gaan.

Bloeddruk meten, twee paracetamol en ze krijgt de HugMee om; een speciale draagzak waarin de baby direct na de geboorte in gelegd kan worden zodat ze haar kindje dicht bij zich kon houden. Eerst is er sprake van dat de keizersnede een uur wordt uitgesteld, maar ineens komt rond 13.15u toch het bericht dat ze er klaar voor zijn. Ik werk nog snel even een broodje naar binnen en stop Dextro in mijn broekzak, mijn grootste angst is dat ik onwel word. Cynthia is zichtbaar gespannen en wat angstig voor wat er gaat komen, heel begrijpelijk. Gelukkig is Ralph haar tot een grote steun! Mooi om te zien.

Een mooi meisje wordt geboren

Eenmaal op de operatieafdeling worden we in een mooie blauwe overall gehesen en op de OK krijgt Cynthia de ruggenprik. Binnen de kortste keren staat de OK vol met medisch personeel en kan de keizersnede beginnen. Ik mag er met mijn neus bovenop staan, dat is heel bijzonder! Ik vind het prachtig om te zien. Als de baby eruit wordt gehaald, kunnen Cynthia en Ralph dat heel goed zien door het transparante zeil. Een prachtige ervaring voor ze! De gynaecoloog, dr. Berks, houdt de baby omhoog zodat Cynthia en Ralph zelf kunnen ontdekken wat het geslacht van hun kindje is, want dat weten ze nog niet. Het blijkt een meisje te zijn! Al snel rollen de tranen van geluk bij hun beiden over de wangen.

Na een zoon nu ook een dochter, hoe gaaf!! Ze krijgt de naam Melanie. Ze wordt even snel nagekeken door de kinderarts en dan mag Ralph symbolisch de navelstreng doorknippen. Als de kinderarts Melanie naar Cynthia wil brengen, steekt Sandra daar een stokje voor en zorgt ze ervoor dat Ralph die eer heeft. Supertrots draagt hij zijn kersverse dochter door de OK naar Cynthia toe, die opgelucht, blij en liefdevol naar haar dochter kijkt. Melanie mag direct bij Cynthia op de borst, terwijl het medisch team bezig is om de buikwond te hechten. Melanie begint direct te happen en probeert te drinken bij Cynthia. Prachtig!

Als het medisch team klaar is, feliciteert dr. Berks ze met de geboorte van hun dochter. Cynthia en Ralph zijn zó blij, wat een fijne ervaring was dit! En daar heeft dr. Berks een hele grote en belangrijke rol in gespeeld en ze zijn hem erg dankbaar.

Volop vreugde in de kamer

Cynthia wordt naar de uitslaapkamer gereden voor de nodige controles. Na een klein uurtje mogen ze terug naar hun eigen kamer. Cynthia kleedt Melanie mooi aan en ondertussen worden de beide ouders gebeld. Het duurt niet lang voordat Cynthia’s ouders met Tygo arriveren. Het ventje komt wat onwennig de kamer in en bekijkt zijn kleine zusje. Hij wil niet dichtbij komen, dus een familiefoto is een hele klus, maar het lukt. De beide opa’s en oma’s komen binnen en zijn allemaal zó blij. Wat een vreugde in de kamer!! Ik neem rond 20.00u afscheid van ze en ik rij moe maar ontzettend voldaan weer naar huis. Wat een ervaring!

Lieve Cynthia en Ralph, wat ben ik blij dat ik jullie heb leren kennen en dat ik voor jullie deze bijzondere gebeurtenis heb mogen vastleggen, met zoveel medewerking van het Westfriesgasthuis. Ik wens jullie een leven vol liefde en geluk met z’n viertjes. En tot snel! 😉

 

Referentie ouders:
“Wat moet je doen wanneer je echt geen woorden hebt om te omschrijven hoe ongelooflijk waardevol dit is! Het beeld wordt bij het bekijken van de foto’s altijd ietsjes wazig en troebel door de tranen… We zijn echt zo blij met deze reportage! Ik kan niet vaak genoeg en op zoveel mogelijk plekken vertellen hoe bijzonder geboortefotografie is. Gerjanne, je bent echt fantastisch! Iedereen die een door jou gemaakte reportage heeft mag daar meer dan trots op zijn!” – Cynthia & Ralph

Leave a reply

error: Alert: Content is protected !!